Print deze pagina

Ballentine van zalm

Ingrediƫnten

  • 500g kabeljauwfilet
  • 100g zeekraal
  • 30g lamsoor
  • 2 Ovyta eieren
  • 450g verse zalmfilet in plakken
  • peper en zout
  • 8 ml melk of room

Bereidingswijze

Blancheer de zeekraal en lamsoor gedurende 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel onder koud stromend water. Haal de kabeljauw door de vleesmolen. Dit twee maal: één maal door een grove rooster, daarna door een fijne. Hak de zeekraal en lamsoor en voeg toe. Meng hier de Ovyta eieren met melk door en kruid met peper en zout. Leg de plakken zalm naast elkaar tot een groot vel. Schep hierop de vulling en rol deze op tot een worstvorm. Rol in plastiekfolie en span aan. Stoom gedurende 15 minuten bij 72°C.


Filter op

Reset filter

Contacteer onze diƫtiste

Contact