Print deze pagina

Makreelterrine in bladerdeeg

Ingrediƫnten

  • 800g gerookte makreel geplukt
  • 200g groene aspergepunten
  • 200g groene boontjes
  • 4 Ovyta eieren
  • 30g platte peterselie
  • 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
  • peper en zout
  • 4 cl melk of room

Bereidingswijze

Blancheer de boontjes en asperge- punten 3 min in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water. Meng de melk en de Ovyta eieren. Hou een beetje apart voor de afwerking en meng de rest met de geplukte makreel en voeg de platte peterselie toe. Kneed goed door en kruid met peper en zout. Verdeel de vellen bladerdeeg over twee terrine-vormen. Leg hierin een laagje vispastei. Schik daarop een beetje van de groenten en herhaal dit tot alles opgebruikt is. Vouw de bladerdeeg dicht en bestrijk met de rest van de melk en eieren-mix. Bak gedurende 35 minuten bij 180°C.


Filter op

Reset filter

Contacteer onze diƫtiste

Contact