Print deze pagina

Flan

Ingrediƫnten

  • 2 Ovyta eieren
  • 6 eidooiers
  • 750 ml melk
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 200 g suiker
  • 10 eetl. suiker
  • 5 eetl. water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm voor de karamel zachtjes de suiker met het water. Giet de karamel zodra de suiker een beetje gaat kleuren in de vormpjes. Draai de vormpjes zodat de zijkanten worden bedekt met karamel. Laat de melk met het vanillestokje 15 min. trekken op zacht vuur. Laat een beetje afkoelen. Klop de eieren, dooiers en suiker door elkaar. Doe er beetje bij beetje melk bij. Blijf ondertussen goed roeren. Giet het mengsel in 4 vormpjes. Zet de vormpjes in een met kokend water gevulde ovenschaal. Zet de schaal in de oven. Controleer na 50 min. of de flan gaar is door een satéprikker in de flan te steken. Komt deze schoon uit de flan, dan is deze gaar. Keer voor het serveren de flans om op bordjes.


Filter op

Reset filter

Contacteer onze diƫtiste

Contact