Filter op

Reset filter

Egg curling

Wat hebben we nodig ?

  • 6 eieren (voor iedere speler 3)
  • Plakband om het huis (de “roos” waartoe we de eitjes rollen) te maken.

Spelomschrijving

Of je eitjes eerst gaat uitblazen is je eigen keuze. Volle eitjes maken het in ieder geval nog veel spannender (want breekt er een eitje of niet?). Maar het vergroot de kans dat je na het spel nog even de grote kuis mag doen.

curling.jpgVooraleer we kunnen beginnen moet we eerst het huis nog maken. Hiervoor nemen we de papieren plakband en plakken we 3 vierkanten op de grond. Belangrijk is dat de vierkanten niet even groot zijn en dat ze om elkaar heen geplakt worden (zie hiervoor de foto). Maak jezelf het niet te moeilijk en begin met de kleinste.

Voila nu kunnen we starten met het spel. Het doel van het spel is natuurlijk om zo veel mogelijk punten te scoren. Dit doen we door ons ei te rollen in één van de vierkanten. Maar let op! Ieder vierkant levert een verschillend aantal punten op.

Speler 1 mag als eerste proberen om een ei naar het huis te rollen. Wanneer het ei volledig stil ligt mag speler 2 hetzelfde proberen. We gooien steeds om de beurt tot al de eitjes op zijn. Hierna is het tijd om de punten te tellen. Belangrijk is dat het ei volledig in het vierkant ligt. Ligt een ei op één van de zijden van een vierkant dan telt men de punten van de grootste cirkel.

Wie heeft de meeste punten?

Dit kan je een aantal keer herhalen en wie na enkele rondes de meeste punten verzamelde is de grote winnaar.

Extra spelregel: het is toegestaan om het ei van de tegenstrever uit het huis te kaatsen.